Zwangerschapsmassage

Allereerst, gefeliciteerd met uw zwangerschap!

Hopelijk zweeft u nog lekker op een roze wolk, en kunt u genieten van de zwangerschap. Wellicht heeft u behoefte aan gewoon een relax moment voor u en uw kleintje. Maar mogelijk, komen er wat kwaaltjes kijken bij de zwangerschap. Het lichaam maakt ten slotte toch ruimte voor een kindje. Wanneer het lichaam zich meer gaat ontwikkelen om ruimte te maken, heeft u kans op bekken-, rug-, nek- en schouderproblematiek. Daarbij loopt u het risico dat het lichaam veel vocht vast houdt en u aan te weinig nachtrust toe komt. Een zwangerschapsmassage kan hierin verlichting bieden.

Daarnaast wordt een zwangerschapsmassage als zeer ontspannend ervaren. Door de massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en versoepelen de spieren van zowel moeder als van de baby.  Klachten worden verlicht en er komt een intense rust over u heen. Zwangerschapsmassage blijkt de nachtrust, rugpijn en stress positief te beïnvloeden en zorgt in veel gevallen voor minder complicaties tijdens de zwangerschap.

Bij deze massage ligt u zeer comfortabel op de zij of de rug d.m.v. een zwangerschapskussen, wat ervoor zorgt dat u nooit volledig plat op uw rug ligt. De warme olie zorgt voor een weldadig en rustgevend gevoel. Door de ontspanning tijdens de massage kan uw baby reageren door wat meer beweeglijk te worden, of juist samen met u in de relax-modus te gaan.

Naast het feit, dat u uw lichaam de aandacht geeft die het verdient tijdens een zwangerschap, is een massage ook een moment van bewustwording. Het is namelijk ook belangrijk van de zwangerschap te genieten.

zwanger